Този сайт има ограничена поддръжка за вашия браузър. Препоръчваме да преминете към Edge, Chrome, Safari или Firefox.
Поздравления! Вашата поръчка отговаря на условията за безплатна доставка Остават Ви 90 лв до Безплатна доставка

Промо пакети


Количка 0

Остават ви 125.00 лв до подарък Мурсалски чай - билкова тинктура ПОДАРЪК
Поздравления! Вашата поръчка отговаря на условията за безплатна доставка Остават ви 90 лв до безплатна доставка
Няма повече налични продукти за покупка

Продукти
Съчетавай с
Добавете бележки към поръчката
Междинна сума Безплатно
Доставката, данъците и кодовете за отстъпка се изчисляват при плащане

Как се приема джинджифил за отслабване?

прием на джинджифил за отслабване
  1. Какво представлява джинджифилът
  2. Полезни свойства на джинджифила
  3. Как джинджифилът помага за отслабване
  4. Как да приемате джинджифил за отслабване
  5. 3 начина за бързо отслабване с джинджифил
  6. Често задавани въпроси

# Какво представлява джинджифилът

Джинджифилът, чието научно име е Zingiber officinale е цъфтящо растение, чиито ризоми, видоизменени стъбла са широко използвани като подправка, както и като лек в народната медицина.

Произхождащ от Югоизточна Азия, джинджифилът има дълга история на култивиране и използване, обхващаща хиляди години, през които е използван в кулинарията и медицината.

Самото растение се характеризира със своите листни стъбла и гроздове от бели и розови цветни пъпки, цъфтящи в жълти цветя. Частта на растението, която се използва най-често са корените, които са разположени под земята и са дебели, често възлисти, оплетени и много ароматни.

Пресният джинджифил има специфичен пикантен, леко лют и същевременно сладък вкус, който се дължи на наличието на етерични масла и съединения като гингерол, шогаол и зингерон. Тези активни съединения са и основната причина за много от терапевтичните свойства на джинджифила.

Растението е едно от първите видове, който е пренесен от Азия към Европа по време на търговията с подправки и е изиграл основна роля в изграждането на основите на Източните и Западните кулинарни традиции.

Джинджифил - билкова тинктура

В кулинарията, джинджифилът е универсален и може да се използва пресен, сушен, на прах или като масло (или сок).

Той е основен продукт в Азиатската кухня, особено в Индийската, Китайската, Японската, като се използва редовно и в Тайландските ястия.

Пресният джинджифил обикновено се използва за добавяне на пикантен и ароматен щрих към ястията, докато на прах като подправка е често срещан в сладкарството за приготвяне на торти, меденки и други сладкиши.

В културно отношение растението има богата история като основен елемент в медицинската практика като Аюрведа и Традиционната китайска медицина.

В тези две направления той е ценен, заради своите загряващи свойства и своите свойства да регулира и балансира функциите на организма. 

Джинджифилът често се използва като лек при храносмилателни проблеми, гадене и различни възпалителни процеси в тялото.

Съвременните научни изследвания са проучили и подкрепят повечето от тези традиционни практики за използване на растението. Науката, също така има данни за полезните функции на корена от джинджифил при лечение на гадене (особено при бременност и химиотерапия), както и наличие на силни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. 

# Полезни свойства на джинджифила

 

действие на джинджифила при отслабване

Джинджифилът се отличава с няколко основни свойства по отношение на здравните ползи спрямо организма на човек.

Едно от основните му свойства е облекчаването на гадене и повръщане. Растението е особено ефективно при третиране на състояния гадене по време на бременност (сутрешно гадене), химиотерапия, както и морска болест, благодарение на активните му съставки джинджерол и шагоал.

Джинджърът също показва значително противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Те помагат за профилактиката на увреждания, причинени от оксидативен стрес, както и намаляват възпаленията в организма, които имат пряка връзка с редица хронични състояния и заболявания като сърдечни проблеми, злокачествени образувания, както и артрит.

Редовната консумация на джинджифил може да помогне за справянето с редица заболявания и стимулирането на цялостното здраве на имунната система.

Що се касае до храносмилането, растението подобрява ефективността му като стимулира образуването на слюнка и жлъчка и по този начин предотвратява проблеми като застоя на чревно съдържимо и подуването.

Релаксира стомашно-чревния тракт, като отпуска гладката мускулатура на червата и така улеснява придвижването на храната и намалява евентуален дискомфорт.

Обезболяващите свойства на растението се демонстрират добре в контекста на остеоартрит и менструален дискомфорт. Проучванията показват, че билката успешно намалява симптоми като скованост и болка, които са основни при тези състояния, именно поради противовъзпалителните свойства на активните съединения.

Допълнително растението има положителен ефект, що се касае до нивата на кръвна захар и сърдечното здраве. Приемът на джинджифил намалява стойностите на кръвната глюкоза. Освен това профилактира развитието на сърдечно-съдови проблеми при индивиди със захарен диабет тип 2, като подобрява инсулиновата чувствителност и намалява нивата на кръвна захар при състояния на гладуване.
В обобщение, джинджифилът е натурално лекарство с широк спектър от полезни свойства за здравето на човек, което го прави важно допълнение към една балансирана диета, целяща профилактика и третиране на редица здравословни състояния и проблеми.

# Как джинджифилът помага за отслабване

Джинджифил за отслабване

Джинджифилът често е възхваляван, заради неговите потенциални ефекти, използван при загуба на тегло при едновременно съчетаване с различни други методи.

Активните съставки в джинджифила (джинджерол и шагоал) играят основна роля на активни съединения в неговите здравословни свойства, включително и при тези, спомагащи загубата на излишно телесно тегло. 

Един от основните начини, по които джинджифила участва в загубата на излишно телесно тегло е чрез забързването на метаболизма

Растението има термогенни свойства, тоест може да увеличи продукцията на топлина от тялото, водейки по този начин до по-голям разход на енергия и калории. Именно този механизъм може да помогне на хора, целящи загуба на телесна маса, чрез улеснено изгаряне на калории през деня.

Растението има още и свойството да контролира апетита. Консумацията на джинджифил за отслабване може да намали чувството на глад и по този начин да намали калорийния прием на човек. Това е особено полезно за хора, които искат да намалят грамажа на своите порции за деня и като цяло да намалят консумацията на калории.

Допълнително джинджифилът подобрява храносмилането, което може да бъде ключово при отслабване. Ефективното храносмилане осигурява на тялото ефективно усвояване на хранителните вещества и елиминиране на отпадните продукти на обмяната, следователно осигуряването на здрава храносмилателна система.

Именно тя профилактира подуването и неразположението, както и хроничния запек. Именно последното може да е причина за затруднения в процеса на отслабване.

Изследванията показват, че растението може да ускори изгарянето на мазнини, както и да намали усвояването на мазнини от храната.

Други факти на подобни изследвания показват, че суплементацията с джинджър може да доведе до редуциране на телесната маса, намаляване на индекса на телесна маса (body mass index BMI), както и до подобряване на съотношението талия-бедро.

Допълнително свойство на джинджифила е неговото силно противовъзпалително действие, което може да подобри общото здраве на организма и да улесни поддържането на един добър тренировъчен и хранителен режим

Намаляването на възпалението може да помогне за намаляване на мускулните болки и да намали времето за възстановяване на тялото, стимулирайки поддържането на дългосрочен активен начин на живот, който е ключов фактор при загубата на мазнини и тегло като цяло.

Самостоятелно използван, джинджифилът не е магическо средство. Включвайки тази билка в един здравословен начин на живот и балансирана диета може да донесе на човек значителни резултати не само в загубата на тегло, а и в постигането на едно по-добро здраве на целия организъм.

# Как да приемате джинджифил за отслабване

как се приема джинджифил за отслабване

Джинджифилът е широко използван с цел загуба на тегло, заради потенциалът на растението да забързва метаболизма и да подпомага храносмилането.

За да включите в своя режим джинджифил за отслабване на корема или за обща загуба на тегло предлагаме няколко варианта.

# Чай от джинджифил

Нарежете няколко резенчета корен от джинджифил и оставете да врят в гореща вода за 5-10 минути. Консумирайте всяка сутрин преди хранене, за да подтиснете чувството на глад и да подобрите храносмилането. За да придадете още по-приятен вкус и аромат на напитката можете да комбинирате джинджифил, мед и лимон.

# Смути

Добавете малко резенче пресен джинджифил към вашето сутрешно кафе или част за един допълнителен старт на метаболизма. Комбинирането на джинджифил с плодове и зеленчуци може да усили свойствата му за горене на мазнини.

# Добавки с джинджифил

Ако предпочитате по-концентрирани източници от корена на растението, то на пазара има добавки с извлек от корен на джинджифил (тинктура). Приемайте по указанията, посочени на опаковката. 

# Джинджифил с храната

Използвайте пресен джинджифил или прах от растението, за да овкусите своите ястия. Растението добавя вкус и може да упражни контрол над нивата на кръвната захар и по този начин да профилактира чувството на глад. 

# Билкова тинктура

Добавянето на билкова тинктура за отслабване в диетата или под формата на масло за грижа за кожата може допълнително да улесни загубата на излишни килограми.

Запомнете, джинджифилът може да подпомогне загубата на килограми, само ако е комбиниран с добре балансирана диета и редовни физически упражнения.

 

    Тинктурата от джинджифил подпомага функцията на черния дроб, имунната система и сърдечно-съдовата система.

    # 3 начина за бързо отслабване с джинджифил

    Ето примери за някои бързи и вкусни рецепти с джинджифил, които препоръчваме да опитате възможно най-скоро.

    # 1.Пържено пиле с джинджифил

    Съставки:

    • 400 гр нарязани пилешки гърди
    • 1 с.л. настърган пресен джинджифил
    • 2 скилидки чесън, нарязани
    • 1 камба, нарязана
    • 1 чаша цвят на броколи
    • 2 ч.л. соев сос
    • 1 ч.л. зехтин
    • 1 ч.л. мед

    Начин на приготвяне:

    1. Нагорещете зехтина в тиган на средна температура.
    2. Добавете чесъна и джинджифила, сотирайте за 1 минута.
    3. Добавете пилешкото и гответе до получаване на златист загар.
    4. Прибавете камбите и броколите, гответе до омекване на зеленчуците.
    5. Добавете соевия сос и меда и довършете в тигана, докато всичко се запечата.
    6. Сервирайте с ориз или киноа.
    Пиле с джинджифил за отслабване

    # 2.Супа с моркови и джинджифил

    Съставки:

    • 400 гр моркови, обелени и нарязани
    • 1 глава лук, нарязан
    • 1 с.л. пресен джинджифил, настърган
    • 2 скилидки чесън, намачкани
    • 4 чаши зеленчуков бульон
    • 1 с.л. зехтин
    • Сол и пипер на вкус

    Начин на приготвяне:

    1. Нагорещете зехтина на средна температура в голям тиган.
    2. Добавете лука, чесъна и джинджифила, сотирайте, докато ароматите се смесят.
    3. Добавете морковите и бульона и оставете да заври.
    4. Намалете температурата на котлона и варете, докато морковите омекнат, около 20 минути.
    5. Разбийте полученото с блендер до получаване на гладка консистенция.
    6. Овкусете със сол и пипер, сервирайте докато е топло.

    # 3. Сьомга с мед и джинджифил

    Съставки:

    • 4 филета от сьомга
    • 2 с.л. пресен джинджифил, настърган
    • 3 с.л. мед
    • 2 с.л. соев сос
    • 1 с.л. зехтин
    • 1 средно голям лимон, нарязан

    Начин на приготвяне:

    1. Загрейте фурната до 375°F (190°C).
    2. В малка купа смесете джинджифил, мед, соев сос и зехтин.
    3. Поставете филетата от сьомга върху лист за печене, покрит с хартия за печене.
    4. Намажете с джинджифилова смес филетата сьомга.
    5. Отгоре наредете резенчета лимон.
    6. Печете 15-20 минути, докато сьомгата се сготви.
    7. Сервирайте със задушени зеленчуци или гарнитура.

    Джинджифилът в рецептите придава приятен вкус и аромат на ястията и в същото време помага за тяхното по-лесно и пълно храносмилане. Термогенният ефект от това растение, както и в билковите тинктури с джинджифил допринася за по-бързо изгаряне на приетите калории.

    # Често задавани въпроси

    въпроси за джинджифил за отслабване

    Как помага джинджифилът за отслабване?

    Джинджифилът ускорява метаболизма, потиска апетита и подобрява храносмилането.

    С какво да съчетаем приемът на джинджифил за по-бързо сваляне на килограми?

    Спазването на правилен хранителен режим и редовната физическа активност са два фактора, без които няма как да свалим излишните килограми.

    Може ли да очакваме странични ефекти от прекалена консумация на джинджифил?

    Да, понякога при по-голямо количество приет джинджифил за отслабване може да се появят киселини и стомашно неразположения.

    Колко време се пие чай от джинджифил за отслабване?

    Чаят от джинджифил не е магическа отвара и няма период, за който да се приема, ако очаквате да отслабнете само с него. Той е едно допълнение към режима ви на правилно хранене и тренировки, като може да се пие всеки ден.

    Как да си направим чай от джинджифил за отслабване?

    Кипнете 50 грама настърган джинджифил в 500 мл вода и го запарате за 10-15 мин. Това количество е достатъчно за два чаши.

    Източници:


        4 коментара

        Чавдар Панчев

        Интересна статия!

        Цветан Лазаров

        Не вярвах, че джинджифилът помага за отслабване, но след като намалих хляба и започнах да го комбинирам с повече движение, резултатите са налице!

        Цветан Лазаров

        Не вярвах, че джинджифилът помага за отслабване, но след като намалих хляба и започнах да го комбинирам с повече движение, резултатите са налице!

        Айлин Есин

        Статията ми даде страхотни идеи как да включа джинджифила в храненето си. Пробвах сместа с лимон и мед – невероятно е вкусна и освежаваща. Ще продължа да го пия и се надявам на още по-добри резултати

        Оставете коментар

        Моля, обърнете внимание, че коментарите трябва да бъдат одобрени преди публикуване.